У Познані інформаційна лінія почала працювати українською мовою

У мерії польського міста Познань прийняли рішення, яке зробить життя тисяч українців, що тут живуть і працюють, більш комфортним в плані швидкого доступу до інформації.

Тепер, щоб безкоштовно отримати важливу інформацію рідною мовою, українські трудові мігранти в Познані можуть скористатися міською телефонною інформаційною лінією. В опції «Мови» познанської міської інфолінії тепер є і українська мова.

Побувавши в офісі інфолінії в Познані, де працюють оператори, які надають інформацію українською мовою, посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів, що не виключена можливість відкриття в Познані українського консульства. Адже в місті і в прилеглих районах, працюють десятки тисяч українських трудових мігрантів.

Мер Познані Яцек Яскувяк сказав, що в столиці Великопольського воєводства на сьогоднішній день проживає близько 50 тисяч українців, а в регіоні – понад 100 тисяч. У школах міста навчається близько тисячі українських дітей, а в університетах Познані вчаться 2 тисячі студентів із України.

«Ми хочемо, щоб українці відчували себе в безпеці в нашому місті. Цією ініціативою ми посилаємо чіткий сигнал українським жителям міста і агломерації: ми вас бачимо, цінуємо вашу присутність і хочемо краще розуміти один одного»,– підкреслив Яцек Яскувяк.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 73 відсотки українських трудових мігрантів в цілому задоволені своєю роботою в Польщі.

З 445 тисяч дозволів, які були видані іноземним громадянам протягом 2019 року, 74 відсотки від цього числа отримали українці.