Онтаріо запускає відразу дві нові імміграційні програми

Перша програма канадської провінції Онтаріо розрахована на залучення фахівців IT-сектора, а друга імміграційна програма допоможе заповнити відсутніх працівників у невеликих населених пунктах.

Крім того, що в Канаді активно розвивається імміграційна програма на федеральному рівні, також кожна провінція має свої програми, за допомогою яких місцева влада має намір компенсувати брак фахівців багатьох професій.

Онтаріо в рамках своєї провінційної програми імміграції створює новий потік для айтішників і пілотну програму для залучення висококваліфікованих іммігрантів в невеликі містечка по всій провінції.

Фахівці IT-сектора зможуть знайти роботу в таких містах як Торонто, Оттава і Ватерлоо, де в останні кілька років спостерігається значне зростання робочих місць у сфері високих технологій.

Невеликі населені пункти Онтаріо часто скаржилися, що їхні потреби не враховуються. Провінція приваблює тисячі нових іммігрантів щороку, але переважна більшість з них проживає в Торонто і Оттаві. Решта районів повинні самостійно боротися із скороченням ринків праці і старінням населення.

Також в планах уряду Онтаріо включити водіїв вантажівок і працівників служби особистої підтримки в список професій для імміграції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада провінції Саскачеван йде на будь-які послаблення в імміграційній політиці, щоб швидше заповнити вакансії.

Протягом перших трьох місяців 2019 року система Express Entry вже розіслала 21 тисячу запрошень для подачі заяв на отримання ПМЖ в Канаді.