Ізраїль змінив норми перебування для українців

Уряд Ізраїлю змінило правила перебування громадян України на своїй території. Так, була введена процедура прискореного розгляду заявок від тих українців, які претендують на отримання статусу біженця.

Також введена міра прискореної депортації тих громадян нашої країни, які не відповідають критеріям для отримання даного міграційного статусу.

В Израиле изменили правила пребывания для украинцев

Дані заходи були введені у зв’язку з напливом заявок на отримання статусу біженців в Ізраїлі з боку громадян України. З початку 2017 року нашими співгромадянами було подано понад 7 тисяч відповідних заявок.

Часто статус біженця намагаються отримати прості трудові мігранти, які вважають, що цей шлях найбільш простий для легалізації в Ізраїлі.

Для отримання цього статусу необхідно пройти процедуру схвалення кандидатури через спеціальну комісію. Всього оформлення документів для біженців може займати від декількох місяців до декількох років. Депортувати іноземця, який називає себе біженцем неможливо, поки не буде доведено той факт, що йому буде безпечно повернутися на батьківщину.

Тепер процес отримання даного міграційного статусу і депортація тих осіб, яким відмовлено у наданні притулку, відбуватиметься за спрощеною схемою і займе лише кілька тижнів.

Вище зазначені норми набули чинності з 17 жовтня.