Безвізові країни для українців стали ще привабливішими: Угорщина дозволила працювати за безвизу

Уряд Угорщини офіційно дозволив громадянам України влаштовуватися на роботу з біометричною паспортом. Так, для легального працевлаштування в країні громадянам України лише досить в’їхати в Угорщину в рамках угоди про безвізовий режим з Європейським Союзом.

Відповідне рішення було прийнято Міністерством економіки Угорщини, не дивлячись на те, що безвиз не передбачає здійснення поїздок з метою працевлаштування.

im578x383-ugor

Угорська сторона зазначила, що дане рішення не є безпрецедентним, так як спрощені умови для отримання дозволу на роботу для громадян країн-сусідок – України і Сербії, були введені ще в липні 2016 року.

Нагадаємо, що для українців спрощують умови працевлаштування та інші країни. Докладніше про це ви можете дізнатися в нашій статті “Відкрита Чехія: новини говорять про те, що ВНП будуть давати в обмін на інвестиції”.

Однак, із запровадженням безвиза між Україною та Угорщиною умови працевлаштування українців ще більш спростилися. Так, тепер громадяни України з біометричним паспортом на руках можуть офіційно влаштуватися на роботу в Угорщині лише за один день – за спрощеною процедурою і не оформлюючи окремий дозвіл на роботу.

Українці мають право працювати в Угорщині не більше 90 днів, що відповідає правилам Угоди про безвізовий режим. Після – українці повинні покинути Угорщину або оформити посвідку на проживання.

Відзначимо, що заходи щодо спрощення працевлаштування для українців в Угорщині були введені в цілях скорочення дефіциту робочої сили.

Читайте також:

1.Росія, США, Німеччина, Польща – годують українців: заробітчани отримують все більше, так як їх спільний переклад склав більше мільярда доларів

2.Новини України сьогодні говорять про те, що Харків і Познань зв’яже автобус (ФОТОФАКТ)

3.Відкрита Україна: безвізові країни взяли понад 100 тисяч українців

4.Безвізовий режим в Україні доступний не всім: прикордонники розповіли, кого не пускають у Європу

5.Останні новини з Європи говорять лише про зміну міграційної системи в Швеції