В’їзд до країн Євросоюзу для українців – тепер за новими правилами

Європейський парламент після тривалої дискусії прийняв новий закон, який регулюватиме в’їзд на територію Європейського союзу громадян третіх країн, які мають підписану угоду про безвізовий режим.

Нове законодавство розроблялося з метою посилення контролю за всіма, хто в’їжджає до європейських країн.

Відповідно до закону, з 1 січня 2021 року в Євросоюзі почне працювати система під назвою ETIAS (Європейська система авторизації і інформації про подорож). Нові правила в’їзду передбачають для іноземних громадян, які можуть подорожувати країнами Євросоюзу без віз, авторизацію в системі ETIAS.

Максимум за 96 годин до в’їзду в одну з країн ЄС потрібно буде заповнити онлайн-анкету, щоб система встигла обробити внесені дані.

Якщо громадянин не порушував законодавство будь-якої країни Євросоюзу, то протягом декількох хвилин дозвіл на в’їзд буде отримано. Підозрілі заявки будуть розглядатися довше.

Все б нічого, але європейські чиновники не могли обійтися без «ложки дьогтю»: авторизація в системі буде платана – 7 євро. Для тих, хто молодші 18 і старші 70 років – авторизація безкоштовна.

В анкеті потрібно буде вказати особисті дані, інформацію про документи для подорожей, контакти і вказати європейську країну першого в’їзду.

Щоб підсолодити пігулку, чиновники ЄС заспокоюють, що для авторизації не потрібно буде довідок з місця роботи і виписок з банків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що керівництво Єврокомісії вимагає від уряду Великобританії без будь-яких зволікань розпочати переговори про підписання нової угоди про співпрацю.

Люксембург – країна, де рівень індивідуального споживання на третину більший, ніж в середньому по ЄС.