Протести у Франції вийшли на новий рівень

Французи продовжують висловлювати свою незгоду з задуманою президентом Емманюелем Макроном жорсткою пенсійною реформою також досить жорстко.

Справа дійшла до того, що учасники протесту вдалися до блокування нафтопереробних заводів, а це вже може спричинити серйозні економічні наслідки через можливі перебої з постачанням палива.

Ініціаторами блокування підприємств нафтопереробної промисловості стали профспілки, які після рішення президента Макрона продовжувати впровадження пенсійної реформи, заявили, що будуть посилювати тиск, щоб змусити владу піти на поступки.

Представники профспілок підкреслили, що заблокували заводи для того, щоб створити штучний дефіцит палива на АЗС. Вони обіцяють, що акція триватиме принаймні до 10 січня.

У міністерстві охорони навколишнього середовища повідомили, що НПЗ продовжують працювати в звичайному режимі, однак п’ять з семи заводів відчувають певні труднощі, оскільки виїзди заблоковані протестуючими.

Прем’єр-міністр Едуард Філіп також відреагував на ситуацію, що склалася, він заявив: «Дефіциту палива не буде, правоохоронці забезпечать, щоб нафтові бази не були заблоковані».

Пішов уже другий місяць протестів, які розпочалися 5 грудня минулого року. Схоже, ситуація загострюється і ставки підвищуються, оскільки обидві сторони поки не хочуть йти на поступки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в перший день протестів проти пенсійної реформи у Франції, на вулиці міст вийшли понад 750 тисяч французів.

У три останніх дня грудня місяця 2019 року працівники німецьких авіакомпаній провели масштабний страйк, вимагаючи підвищення заробітних плат.