Після виходу Великобританії з ЄС правила імміграції будуть змінюватися

У понеділок, 20 січня, виступаючи на британо-африканському інвестиційному саміті, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що міграційна система стане більш рівноправною після виходу країни з Євросоюзу.

За словами британського лідера, нові правила нададуть рівні умови для громадян незалежно від того, з якої країни вони приїхали.

Після Brexit правила будуть схожі на ті, які зараз діють, наприклад, в Канаді і Австралії, де за різними позиціями нараховуються бали, на підставі яких і приймається рішення про видачу трудової візи. В уряді Великобританії планують перейти на нову бальну систему на початку 2021 року.

«Вирішивши, що люди важливіші паспортів, ми зможемо залучити кращі кадри з усього світу, де б ці люди не жили»,– підкреслив Борис Джонсон.

Очікується, що нові міграційні пропозиції будуть представлені уряду на цьому тижні секретарем міністерства внутрішніх справ Приті Пателем. Правила розроблені в рамках документа про майбутню імміграційну систему Британії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після 30 червня 2021 року не буде автоматичної депортації з Великобританії громадян Євросоюзу, які не встигнуть подати заявку на право залишитися в країні після Brexit.

Протягом трьох років після референдуму по Brexit британська економіка втратила мінімум 3 відсотки зростання.