Росія роздає паспорти 125000 жителів на сепаратистському сході України

За словами міністра внутрішніх справ Росії, Росія видала паспорти 125000 жителів східної України, що знаходиться під контролем повстанців. Це поглиблює зв’язки Москви з сепаратистським регіоном, незважаючи на переговори з Києвом, спрямовані на припинення конфлікту.
У квітні президент Володимир Путін спростив процедуру отримання російських паспортів для проросійських жителів східної України, що спонукало Київ закликати Захід до нових міжнародних санкцій проти Москви.
«Більш 160000 жителів звернулися за російськими паспортами, з яких 125000 отримали їх»,- повідомив міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев з посиланням на ТАСС.
Путін прибув до Парижа, щоб обговорити конфлікт на сході України з лідерами України, Німеччини та Франції. Вперше за три роки лідери зустрілися на такому саміті.
Очікується, що вони будуть домагатися припинення вогню в зоні конфлікту, який триває більше п’яти років і забрав життя понад 13000 чоловік. Але, за словами дипломатів, перспективи прориву залишаються примарними.
Київ звинувачує Москву у веденні неформальної війни на сході України, постачанні військ і важкого озброєння на Донбас. Росія заперечує свою провину і визначає конфлікт, як громадянську війну.