Путін призначив новий уряд Росії

Володимир Путін підписав указ “Про структуру федеральних органів виконавчої влади”.

У прем’єр-міністра Михайла Мішустіна буде дев’ять депутатів, включаючи одного першого;

Міністерство Північного Кавказу було скасовано, а його функції передані Міністерству економічного розвитку;

Уряд буде курирувати діяльність Росреестра, Росздоровнагляду і ФМБА;

Міністерство фінансів буде керувати Федеральним агентством з управління майном в обмін на Міністерство економічного розвитку.

Андрій Бєлоусов – перший заступник прем’єр-міністра;

Дмитро Григоренко – заступник прем’єр-міністра – керівник апарату уряду;

Вікторія Абрамченко – віце-прем’єр.

Лавров займає пост міністра закордонних справ, а Новак залишається міністром енергетики, Мантуров промисловості і торгівлі. Ольга Любимова очолить Міністерство культури. Шойгу також зберігає пост міністра оборони.

Міністри фінансів і транспорту також залишаються на посаді. Міністр внутрішніх справ Колокольцев залишається на своєму посту.

Указ вступає в силу з моменту його опублікування.

Найважливішим завданням уряду Михайла Мішустіна є підвищення добробуту громадян. Про це заявив президент Росії Володимир Путін в ході першого засідання новопризначеного кабінету міністрів.

«Звичайно, найважливіше завдання – підвищити добробут наших громадян і зміцнити нашу державність і позиції нашої країни в світі», – сказав Путін.

За словами президента, кабмін Дмитра Медведєва створив хороші макроекономічні умови, без яких неможливо реалізувати національні цілі.

«Попередній уряд багато зробив, щоб створити основу для подальшого розвитку», – сказав Путін.  “У першу чергу були створені дуже хороші макроекономічні умови, без цього неможливо розвивати економіку в цілому і результати в соціальній сфері. Але все, що було досягнуто за наполегливою працею … повинно бути добре використано в майбутньому для досягнення національних цілей і ефективного використання цих інструментів “, – сказав президент.

Мішустін, зі свого боку, мав намір домогтися економічного зростання і почати новий інвестиційний цикл.

За його словами, кабінет міністрів повинен якомога швидше приступити до виконання завдань демографії, охорони здоров’я і зростання добробуту.

Мішустін висловив бажання, щоб новий кабінет подумав, як виправдати довіру президента.

Прем’єр-міністр також закликав до більш активної реалізації національних проектів, щоб зміни проводилися по всій країні, а не в окремих містах.

Він також закликав до негайних бюджетних змін, необхідним для реалізації соціальної частини послання президента.