“Газпром” збільшив постачання газу до Болгарії за її проханням

Посольство Росії в Болгарії підтвердило, що російська держкорпорація «Газпром» збільшила постачання газу за розумними цінами на прохання керівництва Болгарії.

Як нагадується в повідомленні посольства Росії в Болгарії на його офіційній сторінці у Facebook, у листопаді ціна на газ для Болгарії впала до 93,19 лева (близько 46,55 євро) за мегават-годину, що приблизно вдвічі нижче за середню Європу.

“Газпром” часто критикували за прив’язку довгострокових контрактів до нафти. Вони наголосили, що ринок газу достатньо розвинений, щоб ефективно підтримувати механізм газової індексації.

Сьогодні ми повинні запитати гравців на європейському ринку, наскільки дешевшим газ прив’язаний до ціни на нафту? Наскільки вигіднішим є довгостроковий контракт? Звісно, ​​у системі довгострокових нафтових контрактів ціна газу може бути дуже волатильною.

Однак не слід забувати і про такий фактор, як передбачуваність цін, що дозволяє передбачати ризики та своєчасно надавати. «Купувати газ дешево зараз – це здорово, але ще краще знати заздалегідь, скільки він буде коштувати через місяць, квартал або рік», – йдеться у заяві посольства.