Катерина Рожкова: Доступна іпотека – наше завдання на 2020 рік

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова вважає, що протягом 2020 року має бути повністю відновлено іпотечне кредитування.

Зокрема, високопоставлена ​​чиновниця заявила: «Сьогодні гривнева ціна ресурсів в банках 8-9 відсотків, тобто вже можна говорити про іпотеку 14-15 відсотків у гривні. Це наше завдання на рік, тому що це дасть поштовх подальшому розвитку економіки».

Також Катерина Рожкова зазначила, що тенденції, які спостерігаються на українському фінансовому ринку, дозволяють розраховувати на збільшення обсягів кредитів, що дасть додатковий імпульс для зростання економіки.

Оптимізм першого заступника ґрунтується на тому, що банківська система протягом 11 місяців 2019 року одержала 60 мільярдів гривень прибутку.

Хочеться сподіватися, що всі ці гучні заяви про успіхи врешті-решт відтворяться не тільки на красивих слайдах презентацій та діаграмах, а й у вигляді відчутного зростання заробітних плат українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що рекордне зміцнення гривні негативно вплинуло на прибуток українських аграріїв, які протягом 2019 року недоотримали 7 мільярдів гривень.

Будівельний сектор української економіки розвивається більш динамічно, в порівнянні з іншими галузями.