Витрати на продукти в українців збільшуються

У минулому році українські родини в переважній більшості майже половину сімейного бюджету витрачали на їжу.

Держстат підрахував, що в 2018 році українцям, щоб поїсти, доводилося в середньому витрачати близько половини сімейного бюджету. Виходить, що сім’я з двох чоловік на їжу та безалкогольні напої витрачала в середньому 3 400 гривень на місяць. М’ясо і м’ясні вироби обходилися у 800 гривень, на хліб і хлібобулочні вироби доводилося витрачати 550 гривень. Близько 450 гривень коштували сир, молоко і яйця. Овочі та фрукти забрали із сімейного бюджету трохи більше 500 гривень.

Алкогольні напої обходилися маленькій родині у 86 гривень, тобто одна пляшка горілки або сім пляшок пива на місяць. Судячи зі статистики, українці – самі тверезі люди в Європі.

Житлово-комунальні послуги обходилися українцям в середньому в 600 гривень в місяць. Розрахунки велися ще до підняття цін на газ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що зростання заробітних плат у 2019 році вже не буде таким істотним як в 2018 році. Це обумовлено уповільненням зростання ВВП і жорсткої фіскальної політикою.

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що заробітна плата українців набагато менша, ніж та, яка представлена в урядових звітах.