Бразилія підтримує вакцинацію, але не паспорта COVID

Уряд Бразилії проти паспортів здоров’я, але підтримує вакцинацію проти Covid-19. Про це заявив президент Бразилії Жаір Болсонару, який першим з світових лідерів виступив у вівторок перед Генасамблеєю ООН.

«Ми підтримуємо зусилля по вакцинації», – сказав Болсонару, якого в своїй країні різко критикували за боротьбу з пандемією в Бразилії, де від коронавіруса загинуло більше 590 000 чоловік. “Однак моя адміністрація не підтримала паспорт вакцинації або здоров’я або інші документи, пов’язані з обов’язковою вакцинацією”, – сказав він в Нью-Йорку.

Болсонару сказав, що він буде останнім бразильцем, якому зроблять вакцинацію, але повідомив делегатам про те, що програма вакцинації в його країні швидко просувається.

Він сказав, що його уряд вже надав більше 260 мільйонів доз вакцини. Більш 140 мільйонів бразильців, або майже 90 відсотків дорослого населення, вже отримали хоча б одну дозу. 80 відсотків населення повністю вакциновано. «До листопада цього року у всіх громадян, які бажають пройти вакцинацію в Бразилії, буде така можливість», – сказав він.