Все не так райдужно із зарплатами, як розповідають

За допомогою хитрих прийомів підрахунку статистичних даних, у уряду середня зарплата виходить більша, ніж у Пенсійного фонду.

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів, що українці насправді отримують заробітну плату набагато меншу, ніж та, яку показують у звітах українського уряду.

Насправді, за словами експерта, причина проста: в Україні середню заробітну плату рахують дві державні установи – Держстат і Пенсійний фонд. При цьому використовуються дві різні методики. У Держстату виходить зарплата вища, оскільки фахівці установи розраховують середню зарплату на основі доходів працівників підприємств з 10 та більше особами. Таких підприємств в країні не більше 10 відсотків. У Пенсійному фонді враховуються зарплати працівників кожного підприємства. Тоді виходить, що середня кількість працівників на підприємстві – три людини.

«Сумно, коли уряд встановлює «рекорди», в яких країна не бере участь, і 90 відсотків українців спостерігають за ними тільки біля телевізорів, не вірячи в такі казки», – підкреслив А. Дорошенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про зростання цін на продукти і послуги протягом 2019 року, які за твердженнями економічних експертів будуть рости повільніше доходів українців.