Австралія в блокаді через стрибок заражених коронавірусом

Більше половини 25-мільйонного населення Австралії з середи знаходиться під серйозною блокадою COVID-19 після того, як дуже заразна версія коронавіруса Delta поширилася на три великих міста країни.

Сідней, найбільше місто Австралії, знаходиться на четвертому тижні п’ятитижневої блокади, в той час, як Вікторія і її столиця Мельбурн продовжили обмеження до початку наступного тижня. Південна Австралія оголосила про тиждень рішучих дій у вівторок, оскільки випадки поширилися на столицю Аделаїду. У середу Вікторія повідомила про найбільше щоденне зростання числа місцевих випадків COVID-19 за більш, ніж тиждень. Було виявлено 22 місцевих випадки захворювання (в порівнянні з дев’ятьма декількома днями раніше). Всі нові випадки пов’язані зі спалахом версії коронавіруса Delta.

В Австралії справи йдуть набагато краще, ніж у багатьох інших розвинених країнах: число заражених COVID-19 залишається відносно низьким – трохи більше 32 100 інфікованих і 915 загиблих.

Прем’єр-міністр Скотт Моррісон сказав, що Австралії все одно доведеться терпіти блокади. «Я розумію, що це велике розчарування, але з цим останнім варіантом коронавіруса бореться кожна країна в світі», – сказав Моррісон сьогодні по місцевому радіо.