Міністерство фінансів: перегляду державного бюджету не буде

Ніяких вагомих причин для того, щоб планувати будь-які зміни в державному бюджеті країни в 2020 році, в мінфіні не бачать.

Незважаючи на проблеми з наповненням скарбниці в січні, далі таких провалів бути не повинно. Тому в міністерстві очікують, що ситуація з бюджетними доходами покращиться.

Зокрема, в мінфіні повідомили, що «навіть в умовах низьких планових доходів ліквідність уряду залишалася достатньою, щоб здійснювати виплати, включаючи обслуговування боргу в лютому. Тому зараз немає підстав для перегляду бюджету».

Керівництво міністерства фінансів, звичайно, старається з усіх сил, щоб вирівняти ситуацію з надходженнями до бюджету і такими заявами хоче нейтралізувати весь негатив, який пов’язаний із проблемою наповнення бюджету.

Коригування може бути проведено, якщо за підсумками першого кварталу в держбюджеті недорахуються 15 відсотків надходжень. Так передбачено у Бюджетному кодексі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НБУ підрахували, що в 2020 році виплати по боргах складуть суму, яка дорівнює майже 10-ти відсоткам ВВП.

Оперативні дані Держказначейства свідчать, що надходження до загального фонду бюджету склали всього 42,6 мільярда гривень замість 56,4 мільярда.