Страйки знаменують кінець Alitalia

“Страйки і вибачення знаменують кінець Alitalia, італійської авіакомпанії, найбільшого авіаперевізника Італії, п’ятого за величиною в ЄС”, – повідомляє AP.

Пасажирам було запропоновано брати з собою тільки одне місце ручної поклажі під час поїздки. Причина – все частіші страйки перед офіційним закриттям компанії 14 жовтня.

У серії повідомлень в Twitter компанія Alitalia вибачилася перед своїми клієнтами за те, що страйки в найближчі дні можуть привести до затримок в наданні послуг.

Alitalia, яка була в мінусі більш десяти років, повинна бути офіційно замінена новим національним перевізником, ITA або Italy Air Transport.

Європейська комісія схвалила державне фінансування нової авіакомпанії в розмірі 1,35 мільярда євро, але ITA планує найняти тільки чверть з приблизно 10 000 співробітників Alitalia.

Ці співробітники тижнями протестували, наполягаючи на тому, що не вони повинні платити за банкрутство. На п’ятницю запланований загальнонаціональний страйк відповідно до попередніх домовленостей.

Вчора пройшла ще одна демонстрація в Римі після того, як профспілки та правління ITA не змогли прийти до угоди.

«Неприпустимо, щоб близько 7 500 Співробітників Види втратили роботу і не могли утримувати себе», – сказала Стефані Фабрі, представник профспілки Fit-Cisl в регіоні Лаціо: “Нам потрібні хороші перспективи з точки зору заробітної плати і переведення співробітників».