Київ заробив рекордну кількість грошей на туристах

У минулому році туристична галузь Києва активно розвивалася. Про це свідчить рекордний дохід туристичного збору, який за підсумками 2019 року склав 63 мільйони гривень.

У спеціальному звіті, який минулого тижня був представлений на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики, підкреслюється, що дохід у порівнянні з 2018 роком збільшився в два рази.

У доповіді наголошується, що середній час перебування туристів в українській столиці склав два дні. Підсумки минулого року переконливо доводять, що туристичний сектор Києва на підйомі. У місті розвиваються діловий, гастрономічний, велосипедний, весільний види туризму.

Одним з головних завдань, які поставлені на цей рік, є залучення більшої кількості туристів з інших країн. З цією метою проводиться робота по покращенню якості пропонованих послуг. Спеціальна комісія перевіряє хостели, яких проінспектовано понад сотню.

У рекламі Києва, як цікавого для мандрівників міста, допомагають міжнародні виставки. Серед них в минулому році були форуми в Азербайджані, Великобританії, Польщі, Сербії та інших країнах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Грузії в 2019 році побувало 208 тисяч українських туристів.

У США ввели нові правила видачі віз, щоб обмежити в’їзд вагітних жінок, які спеціально приїжджають до країни для народження дитини, щоб забезпечити їй американське громадянство.