Грошові потоки від українців із-за кордону не міліють

Українські трудові мігранти протягом січня-вересня перевели своїм родинам з-за кордону 8,74 мільярда доларів.

У Національному банку продовжують уважно рахувати гроші, які українські трудові мігранти пересилають до України своїм родичам. Велика частина з усіх переведених грошей надійшла з країн, які входять до складу Європейського союзу – 5,83 мільярда доларів.

Виходячи з того, що в Польщі працює найбільша кількість наших співгромадян, вони і прислали своїм родинам більше за всіх – 2,82 мільярда доларів. Ця сума складає третю частину від загального числа грошових переказів.

На другому місці в своєрідному рейтингу знаходяться ті українці, які працюють у Чехії, вони перевели до України 800 мільйонів доларів. Наші співгромадяни, які працюють у Росії, перевели своїм родинам за 9 місяців 775 мільйонів доларів, а ті, хто трудиться в Сполучених Штатах, – 713 мільйонів доларів.

Ці статистичні дані про грошові перекази красномовно свідчать, що у великій мірі саме завдяки українцям, які працюють за кордоном, фінансовий сектор і в цілому українська економіка демонструють непогані результати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що власники ресторанів і кафе в Канаді не можуть знайти необхідне число працівників і визнають, що без іммігрантів проблему не вирішити.

У листопаді 2019 року середня заробітна плата в Польщі склала 5230 злотих (1245 євро), що на 5,3 відсотка більше, ніж рік тому.