У Києві малий і середній бізнес бастував через карантин

“Представники малого і середнього бізнесу організували акцію протесту в центрі Києва з вимогою дозволу на роботу під час карантину”,- повідомляють на РІА Новини.

Протестуючі заявили, що робота малого і середнього бізнесу не повинна припинятися через карантин. Демонстранти зупинили свої машини в урядовому районі, а на автомобілях були наклеєні плакати з написом «Не руйнуйте малі підприємства», «Справедливість для всіх», «Карантинні вбивства» та інші. Більшість учасників акції були в масках.

Раніше Національна поліція України повідомляла, що правоохоронні органи посилили заходи безпеки в урядовому районі Києва через заплановані акції протесту.

У зв’язку з пандемією коронавіруса 12 березня український уряд запровадив загальнонаціональний карантин терміном на один місяць, який був продовжений до 22 травня. Станом на 6 квітня заходи були посилені: заборона на збір більше двох осіб на вулиці, прогулянки по парку, лісопарках та набережних, відвідування спортивних і дитячих ігрових майданчиків. Громадяни були зобов’язані носити засоби індивідуального захисту і мати при собі особисті документи при виході з будинку.

Уряд вирішив 11 травня послабити деякі обмеження.

На сьогоднішній день в країні зареєстровано 13 184 випадків коронавирусної інфекції.