Меркель високо оцінила економічний розвиток Угорщини перед зустріччю з Орбаном

Канцлер Німеччини Ангела Меркель високо оцінила економічний розвиток Угорщини і підкреслила важливість двостороннього співробітництва. Вона і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступили із заявою напередодні зустрічі в Берліні, повідомляє DPA.

«Економічний розвиток Угорщини в даний час дуже, дуже позитивне, і я думаю, що це також пов’язано з Європейським союзом», – сказала Меркель.

«Угорщина входить в число країн, що зазнають важку ситуацію “через розумні інвестиції, через економічний розвиток “, тому сьогодні вона шукає кваліфікованих працівників, і у неї немає ніяких проблем, пов’язаних з безробіттям», продовжила канцлер. «Наші економіки дуже тісно пов’язані», – додала вона.

Орбан підкреслив, що германо-угорський торговий баланс був рекордним з року в рік і досяг рівня 55 млрд євро в 2019 році.

Обидва політики заявили, що обговорять питання розширення ЄС, і Меркель назвала Албанію і Північну Македонію в якості потенційних членів, повідомляє БТА.

Орбан сказав, що його країна підтримає розширення ЄС і що прогрес в переговорах з Сербією необхідно використовувати в якості попередньої умови для стабільності на Балканах.