Україна увійшла до першої десятки країн по безконтактній оплаті

Схоже, що спосіб безконтактної оплати за допомогою різних електронних пристроїв в найближчому часі поступово витіснить як традиційну оплату готівкою, так і оплату за допомогою банківських карт. Цьому сприяє стрімке зростання ринку пристроїв, за допомогою яких можна здійснювати безконтактну оплату: смартфонів з вбудованою технологією NFC, смарт-годин, браслетів та інших.

Згідно зі статистичними даними, Україна входить до десятки країн Європи, в яких зафіксована найбільша частка оплати за товари і послуги за допомогою переносних пристроїв. Трійка лідерів на сьогоднішній день виглядає так:

  • перше місце – Нідерланди (33 відсотки);
  • друге місце – Великобританія (18 відсотків);
  • третє місце – Швейцарія (8 відсотків).

Завдяки стрімкому розвитку технологій гроші впевнено переходять від готівки в електронний вигляд, для яких тепер навіть не потрібно традиційної банківської картки.

Кількість безконтактних платежів з використанням переносних пристроїв в Європі продовжує стрімко збільшуватися, значно випереджаючи ринок Північної Америки. Експерти підрахували, що за підсумками 2019 року загальна кількість транзакцій в Європі буде майже в 20 разів більша, ніж в Північній Америці.

Згідно з прогнозом експертів, наступного року світовий ринок пристроїв для безконтактної оплати наблизиться до 30 мільярдів євро.

Частка безконтактних оплат картами і ґаджетами серед всіх розрахунків на платіжних терміналах в Україні становить майже 30 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ощадбанк запропонує новий незвичайний ґаджет – спеціальні NFC-кільця.

Вже в 2020 році в Україні планують, щоб всі магазини в країні мали обладнання для безготівкової оплати за товари.