Україна поступово нарощує валютні резерви

Такої великої суми валютних резервів, яка є на рахунках і в сховищах Національного банку України, не було вже шість років.

До шестирічного максимуму збільшилися міжнародні валютні резерви України за підсумками діяльності Національного банку і всієї фінансової системи країни.

Умови, що склалися на валютному ринку в червні-липні, досить різке зміцнення гривні по відношенню до долара дали можливість НБУ протягом цього часу активно скуповувати валюту на міжбанківському ринку.

Таким чином, станом на 1 серпня 2019 року валютні резерви України склали 21,9 мільярда доларів. Сума резервів тільки за липень збільшилася майже на 6 відсотків. Це офіційна інформація, опублікована НБУ.

Позитивній динаміці збільшення валютних резервів країни сприяли кілька основних факторів. Наприклад, зростання інтересу нерезидентів до гривневих облігацій внутрішньої державної позики, а також збереження позитивної цінової ситуації для українського експорту і помірних обсягів імпорту.

Ці чинники зумовили перевищення пропозиції над попитом, що дало можливість НБУ купити 1,3 мільярда доларів.

Нагадаємо раніше ми писали про те, що на думку фінансових аналітиків авторитетного британського журналу The Economist, українська валюта недооцінена на 61 відсоток.

Національний банк України скасував ряд обмежень на операції з валютою.