Гонконг продовжує реалізовувати інфраструктурні проекти, незважаючи на рецесію

Влада Гонконгу не планує зупиняти великі інфраструктурні проекти, незважаючи на поглиблення  рецесії, і будуть посилювати заходи стимулювання. Про це сьогодні заявила виконавчий директор Гонконгу пані Керрі Лем.

“Державні інфраструктурні проекти триватимуть, тому що вони мають стримуючий вплив, особливо на ринок праці”,- сказала вона журналістам.

Керрі Лем додала, що економічна ситуація виявилася гіршою, ніж прогнозували. Багато економістів передбачали, що економіка скоротиться, і немає приводу для оптимізму. Так скорочення валового внутрішнього продукту на 8,9 відсотка в першому кварталі виявилося сильнішим, ніж очікувалося.

Уряд Гонконгу вже схвалив два пакети заходів зі стимулювання ділової та економічної активності на загальну суму 290 мільярдів доларів (37 мільярдів доларів США).

Керрі Лем також оголосила, що ряд обмежувальних заходів, введених в столичному регіоні, на даний час використовуються для стримування поширення нового коронавіруса.

За останні два тижні в Гонконгу не було зареєстровано нових випадків захворювання COVID-19. Загальна кількість людей з позитивним результатом тесту на захворювання становить 1039 осіб, четверо з яких померли. З учорашнього дня держслужбовці почали повертатися на свої робочі місця. Музеї, бібліотеки, дитячі майданчики і, можливо, кінотеатри й інші заклади повинні відкритися на цьому тижні.