Гривня одна з найбільш недооцінених валют світу

 

Протягом останніх шести місяців українська валюта ще більше піднялася в рейтингу світових валют, які експерти вважають найбільш недооціненими.

Авторитетний британський журнал The Economist недавно опублікував дані, які ґрунтуються на так званому «індексі БіґМака».

На думку фінансових аналітиків видання, українська валюта, яка протягом першої половини 2019 року зміцнилася майже на 4 відсотки, недооцінюється на 61 відсоток.

Якщо врахувати те, що в Сполучених Штатах бургер «БіґМак» продається за ціною 5,7 долара, то курс гривні по відношенню до долара мав би становити приблизно 10 гривень, а не 26 гривень за долар. В Україні аналогічний бургер коштує 57 гривень, тобто трохи більше 2 доларів за сьогоднішнім курсом.

Згідно з «індексом БіґМака», ​​валюта України поступається по неоціненності румунським леям (62 відсотки), південно-африканського ренду (62 відсотки), малазійськім ринггітам (63 відсотки) і російському рублю (65 відсотків).

Найбільш переоціненою валютою світу визнано швейцарський франк, який, згідно з підрахунками експертів The Economist, на 14 відсотків дорожчий від американського долара.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на території Європейського Союзу почали використовувати нові банкноти номіналом 100 і 200 євро.

Згідно зі статистичними даними, протягом минулого року наші співвітчизники, які живуть і працюють за кордоном, переказали своїм родинам 14,4 мільярда доларів.