Daily Mail: поїздка Камали Харріс до В’єтнаму відкладена через «гаванський синдром» в Ханої

“Поїздка віце-президента США Камали Харріс з Сінгапуру до В’єтнаму була відкладена через випадок так званого «гаванського синдрому» у В’єтнамі”, – повідомляє Daily Mail.

Напередодні, коли Харріс повинна була виїхати, її команда отримала повідомлення з посольства США в Ханої про те, що зареєстрований випадок симптомів, типових для “гаванського синдрому”. Однак після деякої затримки було вирішено, що віце-президент продовжить своє турне по Південно-Східній Азії.

Посольство не надало подробиць, а в офісі Камали Харріс сказали тільки, що вона сама себе добре почуває, і не коментували саму наявність “гаванського синдрому”.

Для нього характерні головний біль, запаморочення, порушення пам’яті і інші фізіологічні прояви.

18 серпня двоє американських чиновників в Німеччині звернулися за медичною допомогою з симптомами синдрому. Про подібні інциденти повідомлялося офіційними особами США і в інших європейських країнах.

“Гаванський синдром” вперше був виявлений в 2016 році в американських дипломатів на Кубі, коли захворіли близько 25 осіб з числа співробітників посольства США, що і стало причиною скорочення складу дипмісії.

Канада також закрила своє посольство на Кубі після того, як принаймні 14 її громадян проявили аналогічні симптоми.

З тих пір аналогічні випадки були зареєстровані в Китаї, Росії і останнім часом в Австрії. Інформація про непідтверджені випадки спливла в Польщі, Тайвані, Грузії і навіть у Вашингтоні. Вважається, що симптоми викликані впливом радіочастотного випромінювання, наприклад мікрохвиль.