Потік грошей від українців, що працюють за кордоном, збільшується

8,2 мільярди доларів. Таку суму перевели українці, які працюють в інших країнах, своїм сім’ям протягом 9 місяців 2018 року.

Грошові суми, які українські трудові мігранти переводять своїм рідним і близьким в Україні, рік від року стабільно збільшуються. Згідно з даними, які опублікував у своєму звіті НБУ, протягом третього кварталу минулого року загальна сума приватних переказів в Україну з-за кордону склала 2,74 мільярди доларів. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, сума збільшилася на 10 відсотків.

За підсумками трьох кварталів минулого року сума грошових переказів в цілому склала 8,2 мільярди доларів. У порівнянні з 2017 роком зростання істотне – 23 відсотки.

У своєму звіті експерти Національного банку України побічно підтверджують той факт, що українські трудові мігранти, живучи і працюючи в інших країнах, в той же час відіграють дуже важливу роль в економіці України. У публікації наголошується, що обсяг приватних переказів становить 7,5 відсотка від внутрішнього валового продукту країни.

Найбільше переказів надійшло в Україну з Польщі – 914 мільйонів доларів, далі йдуть Росія (238 млн.), США (226 млн.) і Чехія (217 млн.).

Експерти НБУ вже другий рік використовують методику, яка враховує всі способи надходження грошей в Україну, починаючи від банківських переказів до передач за допомогою родичів, які повертаються додому.

Нагадаємо, раніше ми писали про тренд сезону – безконтактних оплатах за допомогою смартфонів, які мають технологію Near Field Communication (NFC). За рік кількість оплат за допомогою цієї технології збільшилась в десятки разів.

Джерело: news.eurabota.ua

09.01.2019