Південна Корея відправила в Іран есмінець зі спецпідрозділом для звільнення затриманого танкера

“Південнокорейські війська прибули в води Ормузської протоки, щоб чинити тиск на Іран з метою звільнити затриманий вчора під прапором Республіки Корея танкер”, – пише Guardian.

У понеділок Стражі ісламської революції заявили, що вони затримали південнокорейський танкер Hankuk Chemi і його команду з 20 осіб за «забруднення Перської затоки хімічними речовинами». Танкер був затриманий в порту іранського міста Бендер-Аббас.

Есмінець Чхве Ен прибув до стратегічно важливого регіону сьогодні, поки південнокорейські офіційні особи шукають дипломатичне вирішення конфлікту. На кораблі прибув спеціальний загін по боротьбі з піратством.

“Влада Південної Кореї запевнила, що не планують проводити військову операцію зі звільнення екіпажу з п’яти південнокорейців, 11 громадян М’янми, двох громадян Індонезії і двох громадян В’єтнаму”, – повідомляє Йонхап.

“Есмінець виконує місію із забезпечення безпеки наших громадян”, – сказав представник МЗС Республіки Корея.

Джерело повідомило Йонхап, що питання слід вирішити дипломатичним шляхом, підкресливши, що спеціальний підрозділ зосередився на захисті південнокорейців, які перебувають в водах регіону після затримання корабля.

Власник танкера Ханкук Чеми прокоментував, що солдати Вартових ісламської революції штурмом взяли корабель і змусили його змінити курс на Іран. Це суперечить твердженням іранської влади про те, що судно було зупинено через забруднення води в Перській затоці і Ормузькій протоці.

За даними Вартових ісламської революції, танкер перевозив 7200 тонн етанолу.