В Україні зросла зарплата, тепер її можна отримувати на карту будь-якого банку

Поступово, повільніше, ніж хотілося би більшості українців, не тільки номінальна, а й реальна заробітна плата все-таки зростає.

Дані Державного статистичного управління показують, що в листопаді середня заробітна плата по країні зменшилася на 0,4 відсотка. Однак протягом року середня заробітна плата в Україні зросла на 17 відсотків.

Звичайно, ті, хто працює з грошима, тобто фінансисти і страховики, і зарплати мають великі – більше 19 тисяч гривень. А тим, хто працює в сфері розміщення та організації харчування зовсім не щастить з зарплатами – навіть до 7 тисяч не дотягують.

Традиційно найбільші зарплати заробляють кияни – в середньому 16 тисяч гривень. Аутсайдер за рівнем зарплат – Чернігівська область 8,3 тисячі гривень.

У передноворічні дні прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вирішив порадувати українців приємним нововведенням. Тепер заробітну плату можна буде отримувати на картку будь-якого банку. Не буде обов’язкової прив’язки до того банку, який визначив роботодавець. Олексій Гончарук упевнений, що це рішення уряду підвищить конкуренцію між банками і поліпшить якість надання банківських послуг.

«Скасовуємо« зарплатне рабство»… Уряд зняв обмеження за переліком банків, через які працівники бюджетних установ можуть отримувати виплати», – написав прем’єр-міністр в своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що різке зміцнення гривні призвело до того, що державний бюджет 2019 року не виконаний у повному обсязі.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в грудні суми в платіжках за комунальні послуги зменшаться на 20 відсотків у порівнянні з листопадом.