Українські банки впевнено нарощують прибутки

Схоже, що банківська система України поступово виходить з кризи, в якій перебувала кілька попередніх років.

Прибуток українських банків поступово збільшується, а це говорить про те, що разом з банківською системою з кризи починає виходити і українська економіка.

Так, дані за три місяці діяльності українських банків показують, що доходи фінансових установ за цей період зросли на 29 відсотків – до 58 мільярдів гривень, а витрати – на 23 відсотки, до 44,8 мільярда гривень. Таким чином, чистий прибуток за перший квартал 2019 року склав 13,2 мільярда гривень. А це на 52 відсотки більше показника за перший квартал минулого року.

На сторінці НБУ в Facebook відзначається, що «банківська система продовжує нарощувати прибуток. У першому кварталі 2019 року платоспроможні банки отримала 13,2 мільярда гривень чистого прибутку. За аналогічний період минулого року банківська система отримала чистий прибуток у розмірі 8,7 мільярда гривень ».

Зростання прибутковості банківської системи стало можливим за рахунок зростання чистих процентних і комісійних доходів банків на 18 відсотків, а також за рахунок позитивного результату від переоцінки і від операцій купівлі-продажу.

Добре, що банківська система вийшла з кризи, тепер справа за малим – дати можливість людям заробити нормальні гроші, а не ті копійки, яких просто не вистачає на підтримку життєдіяльності людського організму.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мінімальна погодинна заробітна плата в канадській провінції Квебек з 1 травня збільшилася на 1,5 долара і тепер становить 12,5 долара за годину роботи.

Експерти агентства Bloomberg опублікували результати порівняльного аналізу економік країн світу. Економіка України увійшла в десятку найнещасніших серед всіх країн світу.