Акула розірвала серфера біля берегів Австралії

Чоловік помер після нападу акули в Австралії. “За словами медпрацівників і місцевої влади, чоловіка, імовірно 20-річного віку, розірвала акула на Смарагдовому пляжі недалеко від Кофс-Харбора, приблизно в шести годинах їзди на північ від Сіднея”, – повідомляє NDTV.

Бригади швидкої допомоги, в тому числі медична бригада на вертольоті, поспішили на допомогу після сигналу лиха.

Кріс Вілсон, інспектор швидкої допомоги в Новому Південному Уельсі, сказав, що коли прибули парамедики, місцеві серфери і очевидці намагалися врятувати людину. Він заявив, що група «діяла неймовірно сміливо в дуже небезпечній ситуації».

«Цей ранок було руйнівним для всіх на пляжі», – сказав він: «Пацієнт отримав смертельну травму руки, і, незважаючи на зусилля парамедиків та інших служб екстреної допомоги, його не вдалося реанімувати».

Рятувальна служба Кофс-Харбора повідомила, що через інцидент пляж і навколишні води були закриті для плавання і серфінгу.

За даними Австралійського товариства охорони природи Таронга, це другий смертельний напад акул, зафіксований в водах Австралії в цьому році. За даними урядового агентства, в 2020 році відбулося 26 атак, вісім з яких закінчилися смертельним результатом.