На що витрачають гроші українці, надіслані їм родичами, виїхали працювати за кордон

Гроші, які надсилають родичі, які виїхали працювати за кордон, йдуть на допомогу батькам, оплату за вищу освіту, ремонти квартир, купівлю меблів, одягу.

У своєму коментарі інформаційному агентству УНН, президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник зазначив: «Гроші, які пересилають в Україну трудові мігранти, йдуть переважно на виживання сімей – на утримання та лікування батьків, навчання дітей».

Василий Воскобойник фото

На думку експерта, у порівнянні з ситуацією, яка спостерігалася років двадцять тому, коли українці, заробивши певну суму грошей, поверталися на батьківщину і відкривали невеличку торгову точку або малі підприємства. Так, наприклад, робили поляки, які їздили в Німеччину заробити грошей на початку дев’яностих років,назбиравши необхідну суму, поверталися додому і відкривали свій бізнес.

«Потрібно розуміти, що Україна сьогодні дуже бідна країна, і у більшості її населення є тільки одна мета — виживання. Валюта, яку трудові мігранти відправляють додому, позитивно впливає на економіку країни, так як підтримує стабільність гривні», – додав Воскобійник.

Національний банк України розробив нову методику, яка дозволяє більш точно проводити оцінку обсягу грошових переказів, які зробили українці, що працюють за кордоном. Після проведеного аналізу за період з 2015 по 2017 роки з’ясувалося, що за офіційними та неофіційними каналами за 2017 рік було перераховано в два рази більше грошей. Стара методика давала величезну похибка в розрахунках, фактично була помилковою.

Джерело: www.eurabota.ua