Зарплати у Львівській області в рази менше, ніж у сусідній Польщі

Ринок праці Львівській області пропонує близько 8 тисяч вакантних робочих місць. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

зарплаты во Львовской области

Згідно з новими статистичними даними, середній розмір заробітної плати, що пропонується роботодавцями зросла на 24 відсотки порівняно з показниками минулого року, збільшення досить істотне. Сьогодні на підприємствах області можна заробити не менше 5 500 тисяч гривень.

При цьому високопоставлений чиновник визнав, що рівень зарплат, який можуть запропонувати роботодавці, поки ще далеко не відповідає складності роботи, яку виконують кваліфіковані фахівці. В базі вакансій усього кілька десятків пропозицій з зарплатою 15 тисяч і вище. Мова йде про головного технолога, электрогазосварщике, інженера-электронщике та інших.

Василь Барилюк зазначив, що «центр зайнятості недостатньо працює, щоб знизити рівень працевлаштування за кордоном». У ситуації, коли оплата праці в Польщі, Словаччині, Чехії та інших країнах в кілька разів вище, ніж за аналогічну роботу в Україні, природно, що наші співгромадяни вибирають працевлаштування за кордоном.

Раніше повідомлялося, що у другому кварталі середня заробітна плата в Чехії склала без малого 32 тисячі крон, збільшившись з початку року на 6