Трудові мігранти в цьому році переведуть в Україну не менш 9,3 мільярдів доларів

Грошові перекази від трудових мігрантів в 2018 році можуть скласти близько 9,3 мільярдів доларів, про це повідомив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.

 

На брифінгу, який був проведений у середу, високопоставлений чиновник розповів журналістам про прогнози пов’язаних із трудовою міграцією українців, у тому числі обсяг приватних грошових переказів очікується в цьому році і на скільки він зміниться порівняно з 2017 роком.

Денежные переводы в Украину

За прогнозами аналітиків НБУ у середньостроковій перспективі очікується скорочення трудової міграції, але в найближчі два-три роки буде спостерігатися збільшення числа бажаючих виїхати працювати за кордон.

Дмитро Сологуб розповів, що нещодавно була розроблена нова методика, яка дала можливість скоригувати дані за минулий рік і більш точно розрахувати прогноз на цей рік. По розрахованим на основі нової методики в Україну надійшло приватних переказів на суму 9,3 мільярдів доларів. У цьому році фахівцями прогнозується, що ця сума буде набагато більше. Більш конкретні дані будуть опубліковані в квітні разом з іншими макроекономічними прогнозами.

Також було підкреслено, що платіжний баланс від зростання кількості трудових мігрантів перші рік-два виграє, але потім, після трьох-п’яти років це може бути істотним чинником ризику.

Джерело: www.eurabota.ua