Як не крути, а їсти хочеться завжди

На жаль, продукти займають у витратах з сімейного бюджету українців величезну частину. Принаймні так підрахували в Держстаті України.

Величезну суму залишили в минулому році українці в магазинах. В цілому на покупки пішло понад 2,3 трильйона гривень. При цьому 41 відсоток сімейних бюджетів українців йшов на покупку їжі. Якщо без багатьох речей можна і обійтися, то їсти все-таки щось треба, купувати хоча б найелементарніші продукти харчування.

На жаль, нашій країні ще далеко до рівня, який спостерігається в країнах Європейського союзу, де громадяни на їжу витрачають набагато менше і їдять продукти набагато вищої якості.

Не шкодують грошей українці і на шкідливі звички. На алкогольні напої та тютюнові вироби із сімейних бюджетів витрачено 7,4 відсотка, чимала частина. А на відпочинок і відвідування культурних заходів йдуть взагалі копійки – 4 відсотки сімейного бюджету. Телевізор і далі є основним способом для українців розважитися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти роздрібної торгівлі прогнозують подальше зростання цін в Україні на хлібобулочні вироби.

Українець, який на сьогоднішній день отримує середню заробітну плату, може заробити на бігмак протягом 50 хвилин.