Світова фінансова криза в наступному році не передбачається

Експерти одного з найавторитетнішого міжнародного рейтингового агентства – Moody’s, впевнені в тому, що в 2020 році світова економіка не увійде в рецесію, хоча зростання і далі буде сповільнюватися.

Уже кілька років поспіль провідні економічні експерти прогнозують, що не за горами той день, коли вибухне чергова світова фінансова та економічна криза. Однак поки такі прогнози не збуваються, хоча з кожним роком імовірність кризи тільки зростає.

Аналітики агентства Moody’s прогнозують, що в наступному році кризи можна буде уникнути, але при цьому ризики виникнення небажаних явищ у світовій економіці наростають на тлі торгової війни між США і Китаєм, а також непередбачуваної геополітичної ситуації.

Експерти Moody’s відзначають, що залишається підвищений ризик рецесії в Європі і США. Китайська економіка вже не може демонструвати такі високі темпи зростання. Ці фактори з часом можуть негативно вплинути на подальший розвиток глобальної економіки.

Зокрема в доповіді наголошується, що «загальне глобальне зростання залишиться слабким на фоні уповільнення зростаня в США і Китаї, які є основними двигунами світової економічної активності. В 2020 році світова економіка залишиться нестабільною».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що падіння промислового виробництва в країнах Євросоюзу може призвести до істотного уповільнення зростання економіки співдружності.

Експерти Міжнародного валютного фонду і Світового банку прогнозують, що світова економіка і далі буде рости все повільніше.