Прогноз Biontech: життя повернеться на круги своя до кінця 2021 року

Результат вакцинації COVID-19 стане  відчутним наступного літа, і, ймовірно, ми зможемо повернутися до нормального життя до наступної зими.

Про це BBC заявив професор Угур Шахін, засновник німецької компанії Biontech і один з творців вакцини компаній Biontech і Pfizer. Він також висловив упевненість, що вакцина скоротить удвічі передачу вірусу від людини до людини.

За його словами, зима, що наступає, все одно буде складною, тому що поки що вакцина не змінить кардинально кількість інфікованих.

Biontech і Pfizer оголосили попередні результати клінічних випробувань потенційної вакцини проти COVID-19, згідно з якими вона ефективна більш ніж на 90 відсотків. У дослідженні взяли участь близько 43 000 чоловік. Вакцину вводили двома дозами з інтервалом у три тижні.

Якщо все піде добре, вакцина буде доступна в кінці цього і на початку наступного року. «Літо допоможе нам, тому що влітку рівень зараження знизиться, і надзвичайно важливо домогтися високого рівня вакцинації до осені або зими наступного року»,- сказав професор Шахін.