Хліб в Україні знову буде дорожчати

Експерти роздрібної торгівлі прогнозують подальше зростання цін в Україні на хлібобулочні вироби.

Більшість приватних пекарень працює напівлегально. Виходить на перший погляд парадоксальна ситуація: випічка хлібобулочних виробів поступово збільшується, але при цьому, оператори заявляють, що виробництво хліба знижується. Висновок очевидний – виробництво хлібобулочних продуктів активно йде в тінь.

Крім цього попит знижується через скорочення чисельності населення і рівня споживання.

Глава Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко написав на своїй сторінці в Facebook, що «зростання ціни на хліб буде тривати, притому, що вже зараз наш хліб коштує значно дорожче, ніж в Польщі чи Литві. Я кажу про різницю в 30 відсотків».

Як пояснив директор компанії «Агро-Центр» Дмитро Соломчук, вартість хліба в Україні також зростає за рахунок «збільшення тарифу на електроенергію, який з березня виріс на третину. Логічно, що виробники будуть змушені збільшити ціну продукції».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з результатами соціологічного дослідження, 92 відсотки українських громадян змушені економити на всьому, тільки 3 відсотки українців не знають, що це таке.

У минулому році переважна більшість українських сімей майже половину бюджету витрачала на продукти харчування.