Туристам скоро заборонять відвідувати знаменитий квартал у Амстердамі

Починаючи з 1 січня 2020 року, екскурсії до знаменитого амстердамського кварталу Червоних ліхтарів для туристів будуть заборонені.

Квартал Де Валлен, який цілий рік привертає увагу величезної кількості туристів, що приїжджають до голландського Амстердаму, буде закритий для туристичних груп. Точніше, та його частина, де розташована знаменита вулиця Червоних ліхтарів.

Таке категоричне рішення нещодавно прийняли в мерії Амстердама. Перш за все таке рішення місцевої влади пов’язано з неймовірною кількістю туристів в старій частині міста. Люди, які живуть в цьому районі Амстердама вже протягом багатьох років скаржаться на постійний шум, через який просто неможливо нормально і спокійно жити.

Решта екскурсій, які будуть проводитися по середньовічному центру міста, залишаються, але кількість туристів в групах не повинна перевищувати 15 осіб.

Тепер кожен гід, щоб розповідати цікаві історії туристам про старовинний Амстердам, повинен буде отримати дозвіл на проведення групових екскурсій. Пізно вночі в старому місті, навіть за межами Кварталу червоних ліхтарів, організовані прогулянки з гідом будуть заборонені. Також з метою поповнення міської скарбниці в мерії вирішили підвищити туристичний податок.

Звичайно, мандрівники завжди зможуть відправитися самостійно досліджувати Амстердам на свій страх і ризик. Це їм заборонити ніхто не зможе.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Греції туристам запропонували відпочинок в наметових містечках в стилі люкс.

За версією американської телекомпанії CNN, Умань увійшла в список найбільш привабливих українських міст, які хочуть відвідати іноземні туристи.