В Україні трудові права захищаються досить непогано

Трудові права працівників в Україні тільки в половині випадків захищаються на такому рівні, який відповідає міжнародним зобов’язанням і стандартам Ради Європи.

Європейський комітет соціальних прав днями опублікував звіт, у якому аналізується, як в Україні захищаються права працівників. У документі наводяться висновки, які свідчать, що в Україні на сьогоднішній день близько 50 відсотків вивчених випадків відповідають вимогам Ради Європи. Звичайно, з одного боку, такий рівень захисту прав працівників зовсім недостатній, але з іншого – рівень захисту українських працівників у порівнянні з іншими європейськими країнами не такий вже й поганий. В цілому, в комітеті зазначають, що ситуація щодо забезпечення прав трудящих у більшості європейських країнах досить складна і вимагає більшої уваги з боку відповідних урядових структур, які займаються цими питаннями.

У документі зазначено високий рівень соціально-трудових прав в Австрії, а найнижчий рівень зафіксований в Боснії і Герцеговині.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що заробітні плати в українському будівельному секторі наближаються до тих, які платять роботодавці фахівцям у країнах Європейського союзу.

Ціни на основні продукти харчування в Україні вже вищі, ніж в деяких країнах ЄС, а середня заробітна плата в кілька разів менша.