Саакашвілі повернувся до в’язниці

“Лідер опозиції та колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі був повернений до в’язниці з військового шпиталю після того, як оговтався від голодування на знак протесту проти ув’язнення”, – повідомляє AFP.

Саакашвілі відмовлявся від їжі протягом 50 днів до кінця минулого місяця після того, як був ув’язнений за зловживання службовим становищем, яке він назвав політично мотивованим.

54-річний прозахідний реформатор припинив голодування після того, як у критичному стані був відправлений до військового шпиталю у місті Горі на сході Грузії.

«Зараз засуджений Михайло Саакашвілі перебуває у 12-й в’язниці», – сказали у тюремній службі, маючи на увазі в’язницю у місті Руставі, приблизно за 30 км від столиці Тбілісі.

Депутат від партії «Грузинська мрія» Давид Сергієнко заявив журналістам, що лікарі військового шпиталю заявили, що стан здоров’я Саакашвілі «стабілізувався».

Лікарі Саакашвілі, які оглядали його в ув’язненні, заявили цього місяця, що у нього розвинувся ряд неврологічних захворювань «внаслідок тортур, жорстокого поводження, неадекватної медичної допомоги та тривалого голодування».

Вони сказали, що йому поставили діагноз потенційно небезпечне для життя захворювання мозку, енцефалопатія Верніке та посттравматичний стресовий розлад, серед інших станів.