Жителі Вроцлава українського походження тепер мають у мерії свого уповноваженого

Українка Ольга Хребор стала уповноваженою мера Вроцлава у справах жителів українського походження.

Під час проведення форуму «ForUM for Unity of Migrants», який днями проходив у Центрі української культури у Вроцлаві, мер міста Яцек Сутрик розповів присутнім про нове призначення: тепер у Вроцлаві є уповноважена мера міста у справах городян українського походження – Ольга Хребор.

Мер Вроцлава порадив звертатися до уповноваженої з найрізноманітніших питань, що стосуються покращення умов життя, ділитися різними ідеями, критичними зауваженнями, які завжди допомагають покращити життя городян.

«Справи української громади, яка мешкає у Вроцлаві, стосуються мене безпосередньо. Я рада, що моє місто бачить культурний і економічний потенціал, який мають городяни українського походження»,– зазначила уповноважена мера Вроцлава.

Як наголошується на сайті міста, українці у Вроцлаві – це не тільки мігранти, але й українська діаспора, яка існує в місті з середини минулого століття. В обов’язки уповноваженої входить допомога обом групам.

Ольга Хребор – голова фонду «Калейдоскоп культур». Більше 20 років займається допомогою національним та етнічним меншинам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом 2018 року польські державні установи, відповідальні за видачу віз громадянам інших країн, оформили і видали українцям близько 850 тисяч віз.

За підсумками минулого року кількість українців, які користувалися послугами польських банків, стабільно збільшувалася. У першому півріччі 2018 року їх налічувалося 13 відсотків, а в другому – вже 22 відсотки.