Обернена залежність: зарплати в Україні менші, ніж в ЄС, а ціни – вищі

Україна – країна парадоксів. Правда, українцям від цього тільки гірше. Ціни на продукти харчування вже вищі, ніж в ряді країн Європейського союзу.

Фахівці Економічного дискусійного клубу знайшли більше десяти найбільш вживаних продуктів харчування, на які ціна в Україні вже вища, ніж у деяких країнах Європейського союзу. Ціни на основні продукти харчування вищі, а середня заробітна плата українців в кілька разів менша. Ситуація просто гнітюча і неймовірно складна для переважної більшості українських громадян.

Наприклад, парадоксальна ситуація склалася з цінами на соняшникову олію. Україна по її виробництву займає перше місце в світі. Однак для українських громадян наші виробники продають його дорожче, ніж в Європі. Аналогічна ситуація спостерігається і з молоком. Курячі тушки в українських супермаркетах продаються на 10 відсотків дорожче, ніж в Польщі і Угорщині. Це при тому, що Україна входить до шістки найбільших в світі експортерів курятини і в трійку – в Європі.

Тож не дивно, що в такій ситуації мільйони наших співгромадян, які вже не вірять черговим обіцянкам політиків, вирішують виїжджати за кордон, зокрема в ЄС, щоб знайти роботу і забезпечувати свої сім’ї.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що важке фінансове становище змушує 92 відсотки українців економити, щоб звести кінці з кінцями.

Понад 100 тисяч гривень на рік віддає в середньому державі кожна українська сім’я, виплачуючи податки.