Трудова імміграція для українських будівельників дала позитивні результати

Оновлені статистичні дані показують, що зарплати в українській будівельній галузі впевнено наближаються до сум, що сплачують роботодавці фахівцям в країнах Європейського союзу.

Очевидно, що закон сполучених судин діє не тільки у фізиці, але і в економіці. Відтік кваліфікованих працівників в будівельному секторі економіки України досяг настільки критичного рівня, що українські роботодавці вже просто змушені істотно піднімати заробітні плати фахівцям. Якби рівень оплати праці будівельників залишився колишнім, то на будівельних майданчиках в Україні просто б зупинилася робота.

Пропозиції, які публікують роботодавці, демонструють, що заробітні плати на будівельному ринку України впритул наближаються до зарплат, на які можуть розраховувати українські фахівці в інших країнах. Наприклад, фасадчики можуть заробити 27 тисяч гривень, монолітники – 25 тисяч, муляри і штукатури – 20 тисяч гривень на місяць.

Найбільше число вакансій в будівельному секторі української економіки, зафіксовано в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській та Запорізькій областях.

А у Львівській області роботодавці пропонують будівельникам найбільшу середню заробітну плату, яка становить 17,5 тисячі гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед усіх секторів німецької економіки найбільші проблеми, які викликані браком кваліфікованих фахівців, відчувають підприємства будівельного сектора.

В Україні щороку кількість фахівців, які працюють офіційно, неухильно зменшується. Максимальне скорочення працівників зафіксовано в Києві.