Стали відомі країни Європи, де мігрантам потрібно добре знати мову

Знання державної мови для іноземців, які планують оформити громадянство країни, до якої з тих чи інших причин переїхали, обов’язкове в більшості випадків. Найсуворіші вимоги до мігрантів зі знання мови в Австрії, Данії, Греції та Молдові.

Тим людям, які планують переїжджати на постійне місце проживання до однієї з європейських країн, безумовно, потрібно знати мову. Однак у кожній державі встановлені свої правила і вимоги для нових жителів до рівня знання мови.

Як випливає зі спеціального дослідження Ради Європи та Асоціації тестувальників мов в Європі (ALTE), найвищі вимоги до рівня володіння мовою іноземцями висуваються в Австрії.

У підготовленому звіті наголошується, що «за попереднє десятиліття все більше країн-членів Ради Європи встановили обов’язкові вимоги щодо знання мови …»

У документі підкреслюється, що в більшості країн потрібно знати мову в разі подачі заявки на громадянство. Кожна третя країна висуває мовні вимоги вже на етапі підготовки в’їзду. Ті іноземці, які хочуть отримати громадянство Австрії, Данії, Греції та Молдови, повинні знати державну мову на рівні В2, який передбачає впевнене володіння мовою і можливість говорити на різні теми.

Однак є країни, де зовсім не потрібно знати державну мову на всіх етапах суспільної інтеграції, а саме: Андорра, Болгарія, Монако, Сан-Марино, Сербія і Швеція.

Крім цього, в Раді Європи рекомендують не пред’являти мовні вимоги на етапі підготовки міграції в випадках, коли мова йде про возз’єднання сімей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сьогоднішній день у Німеччині проживає близько 21 мільйона осіб, які мають імміграційне походження.

Згідно з офіційними даними, в першому півріччі 2019 року дозвіл на постійне проживання в Польщі отримали 19,5 тисяч українців.