Проблеми зі здоров’ям Юнкера. Він перервав свою відпустку через термінову операцію

«Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер перервав свою відпустку, щоб отримати невідкладну медичну допомогу»,- повідомили представники його прес-служби в суботу.
«Жан-Клод Юнкер був змушений скоротити свою відпустку в Австрії за медичними показаннями. Він був доставлений до Люксембургу, де йому буде терміново проведена холецистектомія (хірургічне видалення жовчного міхура)»,- написали в прес-службі глави Єврокомісії, додавши, що ця процедура є рутинною процедурою. Наступного тижня Юнкер повинен був відвідати саміт лідерів G-7 в Биаррице на південному заході Франції.
Стан здоров’я 64-річного колишнього прем’єр-міністра Люксембургу довгий час було предметом спекуляцій в ЗМІ, які особливо посилилися після саміту НАТО в минулому році, коли під час спільних зборів державних лідерів у нього були очевидні проблеми з ходою.
Термін повноважень Юнкера і всієї очолюваної ним комісії закінчується 31 жовтня. Його наступником стане німкеня Урсула фон дер Лейен, яка також стане першою жінкою на цій посаді.