В Україні роботи вистачає, а професіоналів робочих спеціальностей – немає

Роботодавці в Україні вже переучують випускників економічних та юридичних факультетів на швачок, пекарів і слюсарів, пропонуючи їм високу заробітну плату за українськими мірками.

Попит на робітничі професії в Україні стабільно збільшується з кожним місяцем. Роботодавці вже згодні платити фахівцям, які працюватимуть на їх підприємствах і фірмах зарплати, які не набагато менші, ніж ті, які платять в Польщі, Чехії, Словаччини. А ось фахівцям з вищою освітою знайти роботу за фахом все складніше. Український ринок праці переповнений економістами і юристами.

Професія швачки на сьогодні одна з найбільш затребуваних в Україні. Вільні місця з високими зарплатами є майже завжди. Директор приватного підприємства з пошиття одягу Володимир Каграманов розповів, що «досить складно знайти хорошого майстра підходящої кваліфікації, не дивлячись на те, що графік роботи звичайний – п’ятиденка, восьмигодинний робочий день, рівень оплати – 16-18 тисяч гривень».

Багато роботи в Україні для автомеханіків, будівельників, водіїв і слюсарів. Крім високої заробітної плати, роботодавці гарантують соціальний пакет і регулярні виплати премій. Однак, якщо в Києві зарплати вже наближаються до рівня європейських, то в регіонах ситуація з оплатою праці не така райдужна. Тому, не зменшується кількість українців, які вважають за краще працевлаштування за кордоном.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з оновленими даними Держстату, в Україні середня заробітна плата протягом року зросла на 10 відсотків.

Уряд Ізраїлю готовий розглядати істотне збільшення квот для українських трудових мігрантів.