Робота і вакансії Нячангу

Нячанг – це красиве прибережне місто, розташоване в південній частині В’єтнаму. Один із найпопулярніших туристичних напрямків країни. За деякими оцінками, щорічно місцеві курорти відвідують більше мільйона чоловік. Тому робота в Нячангу для українців та інших іноземців у 2018 році доступна переважно у сфері туризму.

Нячанг фото

Економіка сучасного В’єтнаму загалом активно розвивається в різних областях, безробіття підтримується на низькому рівні (близько 2%), доходи в’єтнамських робітників поступово зростають, і підвищується попит на іноземних фахівців. Про специфіку трудової міграції, варіанти пошуку робочого місця, актуальні вакансії та зарплати в Нячангу в 2018 році поговоримо далі.

ЗМІСТ

  1. Трудова міграція в Нячанг
  2. Як знайти роботу. Вакансії та зарплата в Нячангу в 2018 році

Трудова міграція в Нячанг

Населення Нячанга в 2018 році перевищує 420 тисяч чоловік. Крім в’єтнамців і представників інших народів Азії, тут проживають британці, канадці, австралійці, американці та деякі інші національності. Цікаво, що в останні роки значно збільшилася кількість російськомовних іноземців, які приїжджають в це місто з метою тривалого працевлаштування або ведення бізнесу.

Іноді робота в Нячангу пропонується без знання в’єтнамського або англійської мови, достатньо тільки російської. Особливо це стосується туристичної галузі, де трудова діяльність орієнтована на надання послуг громадянам країн СНД. Проте офіційне працевлаштування у В’єтнамі передбачає виконання низки попередніх вимог.

Для довгострокової зайнятості (понад 90 днів) необхідно заздалегідь знайти роботодавця й отримати дозвіл на роботу в Міністерстві праці В’єтнаму.

Знайти роботодавця фото

Оформити документи можна на в’єтнамської території. Найчастіше на вакансію не повинні претендувати місцеві жителі, а кандидат зобов’язаний мати вищу освіту і досвід роботи не менше 5 років.

Примітка. Для короткострокового працевлаштування у В’єтнамі до 30 днів поспіль або до 90 днів протягом року дозвіл на роботу не потребують, але іноземний претендент повинен мати вищу освіту та досвід професійної діяльності більше 3 років.

Як знайти роботу. Вакансії та зарплата в Нячангу в 2018 році

Економіка Нячанга базується на сфері туризму, за допомогою якої формується до половини місцевого валового внутрішнього продукту. Тут розташовані приголомшливі піщані пляжі, гори, острови, парки і унікальні водоспади. Інфраструктура включає розкішні готелі, бари, ресторани і нічні клуби. Любителі активного відпочинку можуть насолодитися цікавими велосипедними турами, підводним плаванням і всілякими екскурсіями.

Доступні вакансії в Нячангу для українців – це бармени, офіціанти, танцівниці, аніматори, інструктора з дайвінгу, масажисти, кухарі, гіди, продавці та деякі інші професії, пов’язані з туристичною галуззю.

Інструктор з дайвінгу в Нячангу фото

Крім того, в місті і околицях розвивається сільське господарство, видобуток і переробка морепродуктів, торгівля, будівництво та транспортні послуги. Практично в кожній з перерахованих вище напрямків зустрічається робота в Нячангу для іноземців.

У Нячангу функціонують національні та міжнародні компанії, що створюють робочі місця як для місцевих жителів, так і для здобувачів з-за кордону. Складіть грамотне резюме та супровідний лист. Пишіть пропозиції про працевлаштування роботодавцям безпосередньо. Переглядайте оголошення в місцевих газетах, відвідуйте спеціалізовані форуми і реєструйтеся в професійних соціальних мережах. Спробуйте вийти на міжнародне кадрове агентство.

Врахуйте, що для успішного працевлаштування в Нячангу з високим окладом необхідно володіти англійською мовою на хорошому рівні. У більшості випадків потрібні достатній досвід і навички в конкретній сфері діяльності. Мінімальна оплата праці в’єтнамських робітників починається від 120-170 доларів на місяць. Середня зарплата в Нячангу в 2018 році становить близько 250-300 доларів. Залежно від професії іноземці можуть заробити 400-500 доларів, іноді більше.