Все більше українців в Польщі стають керівниками

Статистичні дані показують, що з кожним роком кількість українців в Польщі, які працюють на керівних посадах, стабільно збільшується.

На сьогоднішній день Польща є однією з найпопулярніших серед українських трудових мігрантів країн. Звичайно, переважна більшість наших співгромадян працюють на промислових підприємствах, в сфері обслуговування і в сільському господарстві простими робітниками. Однак все більше польських роботодавців поступово довіряють українцям виконання не тільки фізичної роботи, а й тієї, яка вимагає високої кваліфікації. З огляду на те, що серед українських трудових мігрантів досить багато людей з вищою освітою, які мають відповідні кваліфікацію і досвід, вони поступово починають займати керівні посади в різних секторах польської економіки. Крім цього, тисячі українців, які отримують в Польщі вищу освіту, також влаштовуються на роботу, де потрібен високий рівень кваліфікації і поступово просуваються по кар’єрній драбині.

Згідно зі статистичними даними, в першому півріччі 2019 року 404 українських фахівця працевлаштувалися в органи державної влади різних рівнів, а також стали вищими посадовими особами і керівниками. Цей показник виріс на 53 відсотки в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як зазначив один з провідних експертів польського ринку праці Кшиштоф Інглот: «Зростання зайнятості серед фахівців або керівників свідчить про те, що в Україні ми можемо знайти багато цінних працівників. Ми повинні їм відплатити привабливою міграційною політикою, включаючи забезпечення, наприклад, повного соціального пакету, полегшення доступу до житла чи освіти для їх дітей».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Установа соціального страхування Польщі (ZUS) зареєструвала 483 тисяч українців, які сплачують страхові внески.

Згідно з офіційною статистикою, в Польщі з січня по червень дозвіл на роботу оформили понад 750 тисяч українців. Цей показник на 12 відсотків більший, ніж в минулому році.