Тереза Мей зовсім не збирається здаватися

Раніше оголошена дата виходу Великобританії з Європейського союзу 29 березня вже пройшла, але процес триває.

Схоже, що прем’єр-міністр Тереза ​​Мей не збирається залишати спроби, щоб переконати тих кілька десятків депутатів від консервативної партії, голосів яких не вистачає, щоб провести позитивне голосування за угодою з Євросоюзом про вихід країни зі складу співдружності.

Мей заявила, що четверта спроба обов’язково буде. Після чергового провального голосування в Палаті громад британського парламенту прем’єр-міністр підкреслила, що країні необхідний «альтернативний шлях вперед».

Вчора представники всіх партій обговорили інші варіанти виходу із ситуації, що склалася. Сьогодні Тереза ​​Мей скликала засідання уряду, де будуть обговорювати підсумки голосування, а також визначать, що ще можна зробити, щоб знайти компромісне рішення, яке б дозволило отримати позитивний результат на майбутньому четвертому голосуванні за угоду з ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що економічні експерти підрахували у скільки прямо або побічно обійдеться кожному громадянину Європейського союзу вихід Великобританії.

Президент Франції Емманюель Макрон висловив упевненість в тому, що французький уряд і уряди інших країн ЄС ретельно підготувалися до варіанту «жорсткого» Brexit.